Wegańskie śniadanie
Wegańskie śniadanie pełne błonnika (z owocami, mlekiem roślinnym i masłem orzechowym)
Wegańskie śniadanie pełne błonnika (z owocami, mlekiem roślinnym i masłem orzechowym) to pomysł na ekspresowe oraz zdrowe danie – idealne na początek dnia.
Składniki (2 porcje)
- 2 garści „Twojego Błonnika” marki Britta
- 1 szklanka mieszkanki ulubionych owoców (np. malin, truskawek, kiwi, borówek)
- 500 ml mleka roślinnego np. kokosowego lub migdałowego
- 2 łyżki masła orzechowego
- listki mięty do ozdoby
Wykonanie
- Do miseczek wsyp po garści „Twojego Błonnika” marki Britta dodaj mleko roślinne (w zależności od preferencji może być zimne lub ciepłe).
- Owoce oczyść, umyj. W razie potrzeby większe owoce poprzekrawaj.
- Do miseczek z mlekiem oraz „Twoim Błonnikiem” dodaj owoce, łyżkę masła orzechowego, a na koniec miętę.
- Tak przygotowany posiłek jest gotowy do spożycia.
Smacznego!